Tuesday, January 18, 2011

One Evening In Mall..


One evening in mall.. lepak2 r ngan member2 lame, geng mase blaja dulu. Bf ade, gf pun ade. So macam bese, bile lame dah x jumpe soalan femes akan ditanye "keje katne?" So aku pun x terlepas dari soalan cam2. Sorang gf 2 tanye soalan 2 kat aku n ngan selambe nye aku jawab "aku keje jadi kuli je.." (korang rase nak spak aku x kalau aku bagi jawapan cam2 kat korang?) So pendekkan cte, si bf lak mencelah. Katenye "orang tanye betul2 2, jawab men2 lak.." Amboi, bukan men defend g gf 2 ye. Tapi bile tanye korang berchenta ke? 22 xnak lak ngaku. Pening2 @.@ Pape pun ske korang je r. Bukan nak cte pasal chenta2 korang 2, tapi nak cte nape jawab cam2. Sebab senang je. Pernah member tanye n jawab betul2. Tapi bese nye dapat 2 reaksi je:

1: Betul ko dapat position 2? Mane ko tau? X caye r aku..

Reaksi camni bese dapat dari member2 yang lagi pandai dari aku time blaja dulu. Memang dalam sume hal die r yang terbaik, die r yang hebat. Everything xnak kalah. Orang len sume x setanding die. Tapi ko lpe something. Hidup manusia macam roda yang berputar, kejap atas kejap bawah. So dah kali ni turn aku lak kat atas, ko time je r. Yang xnak caye 2 pehal? Ingat ko sorang je hebat? Orang len sume loser? Sape suruh ko "bijak" sangat. Dah bagi akal pandai x reti2 nak gnekan ngan baik dulu. So nasib ko r ye..

2: Ko dapat keje 2? Gile hebat! Wahhh!!! Kagum gile weh!!

Sampai cam2 sekali excited ye? Aku pun xde nak excited lebih2 cam2. Hadiah xde? Terus terang cakap r, ni reaksi nak kne tampo laju2 ngan aku. Perlu ke nak kagum lebih2 cam2?? Perlu ke? Macam r aku sorang je keje cam2 kan. Kot aku dapat keje jadi raje ke, jadi sultan ke, leh time gak r reaksi kagum melampau cam2 kan? Kadang2 reaksi cam2 wat aku terpikir, ko ni betul2 ikhlas puji ke? Ke men2? Compliment ke? Or ade udang sebenarnye? Seriesly, memang annoyingkan betul bile dapat reaksi terlebih cam2..

So conclusion yang aku dapat bile orang tanye soalan2 killer cam2, xyah jawab betul2 habis cite..

1 comments:

NOOR FATIN said...

hakhak betol jgak

ElementOfLife © 2008. Design by :Yanku Templates Sponsored by: Tutorial87 Commentcute
This template is brought to you by : allblogtools.com Blogger Templates